Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esra Hankulu'yu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun tutuklandı

Düzenleyen:
Esra Hankulu'yu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun, kasten öldürme suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Son dakika haberi az önce geldi . Ankara'da geçen yıl evinde ölü bulunan Aleyna Çakır (21) olayında başşüpheli olarak gösterilen Ümutcan Uygun'un (22) yeni kız arkadaşı Esra Hankulu'da (25) geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Genç kızın en son Uygun ile birlikte olduğu öğrenildi. Bunun üzerine 'uyuşturucu' suçundan cezaevine giren ve 17 Temmuz'da tahliye edilen Uygun ve iki arkadaşı yeniden gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Ümitcan Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay günü aynı evde bulunan şüpheliler Furkan G. ve Dilan G. içinse savcı, ‘suç delillerini karartma’ suçundan ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Uygun’un adliyeye girişinde yoğun güvenlik önlemi alındı ve basına görüntü verilmemesi için çaba sarf edildi. Ankara Adliyesi’nin bütün kapıları polis tarafından basına kapatıldı.

Esra Hankulu'yu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun tutuklandı

Bunun ardından bir gelişme daha yaşandı. Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada "Ümitcan Uygun’un gözaltına alınması sonrası, ‘@umitcanuygun_’ sosyal medya hesabı üzerinden, devletimizi aşağılayıcı paylaşımlar yapıldığı belirlendi. Bu paylaşımları yapan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla şüpheli gözaltına alındı. Konuyla ilgili adli işlemler sürüyor. denildi.


İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Hankulu’nun fenalaşmasından sonra ayran içirdiklerini ve sonrasında yatak odasına geçtiklerini söyleyen Uygun, “Yatağa uzandıktan sonra Esra ‘biraz uyuyayım da kendime geleyim’ dedi. Bu esnada Esra'nın titremesi hafif şekilde devam ediyordu, sonra uyudu. Saat 07.30 sıralarında ben de uyuya kalmışım. Saat 10.15 sıralarında avukatım Zehra beni arayarak ‘adliyede seni bekliyorum, ifaden var’ dedi, bende ‘uyuya kalmışım abla hemen geliyorum’ dedim ve telefonu kapattım. Benim telefonum çaldığında telefonun sesine Esra'da uyandı ve lavaboya gitti. Lavabodan geldiğinde ben üzerimi giyiniyordum. Sonra ‘taksi çağır ben ifadeye gideceğim’ dedim. Esra da benim telefonumdan taksi çağırdı ve 2-3 dakika sonra taksi geldi. Ben evden çıkarken Esra uyanıktı" dedi. Taksiyle 11.00’da adliyede olduğunu ve 12.30’da da avukatla birlikte kahvaltı yaptığını söyleyen Uygun, “Saat 14.30 sıralarında Esra'nın telefonundan Furkan beni arayarak ‘bu kız nefes almıyor, bu kız morarmış’ dedi. Ben de Furkan'a ‘kalbi atıyor mu diye bak’ dedim. Furkan da ‘yok abi kalbi atmıyor’ dedi. ‘Hemen ambulansı ve polisi ara, bildiğiniz ne varsa doğru şekilde anlatın’ dedim. Furkan da ‘abi senin ismini geçirmeyeceğim’ dedi. Bende ‘ne yediyseniz, ne içtiyseniz doğruca anlatın’ deyip telefonu kapattım” ifadelerini kullandı.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...