Ersin Tatar: Güzelyurt bizimdir asla iade etmeyiz!

Düzenleyen:
Ersin Tatar: Güzelyurt bizimdir asla iade etmeyiz!

GÜNDEM Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Rum liderliği tarafından son günlerde yapılan açıklamalarda Güzelyurt’un iade edilmesi talep edilirken bu yönde çeşitli ülkeler nezdinde girişimlerde bulunulmaktadır. Tehdit ve baskılara boyun eğecek değiliz. Bir kez daha belirtiyorum ki Güzelyurt KKTC toprağıdır ve asla iade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “16 Ağustos 1960 tarihinin Kıbrıs Helenizmi için bayram günü” ifadelerini kullandığını hatırlatan Tatar, bunun, Rum zihniyetinin değişmediğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının, 21 Aralık 1963’te başlayan Enosis hedefli Kanlı Noel saldırılarıyla eşit kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla dışlandığını ve bütün anayasal haklarının ayaklar altında çiğnendiğini vurgulayarak “Kıbrıs Cumhuriyeti bir Rum devletine dönüşmüştür. Bu devlet, Kıbrıs Türk halkını asla temsil etmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Rum tarafının 2004’teki Annan Planı referandumu ile 2017’deki Crans Montana görüşmelerinde de bu tutumunu sürdürdüğüne değinen Tatar, şunları kaydetti: (Kıbrıs’ta) Federal temele dayalı bir çözümün mümkün olmayacağı gerçeği bir kez daha ortaya çıkmış ve eşit egemen iki ayrı devlete dayalı çözüm önerimiz ilk defa Cenevre’de müzakere masasına konulmuştur. Bir 53 yıl daha federasyon masalı peşinde koşmamız asla mümkün değildir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...