Erdoğan iki ayda 13 Afrika lideriyle görüştü

Düzenleyen:
Erdoğan iki ayda 13 Afrika lideriyle görüştü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Afrika temasları artarak devam ediyor. Erdoğan, bugün tamamlayacağı görüşmeler ile son iki ayda 5’i yüz yüze olmak üzere, 13 Afrika lideri ile görüşmüş olacak.

Ebru Karatosun ANKARA

Geçtiğimiz cumartesi günü Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile Vahdettin Köşkünde görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio ile Devlet Konukevinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile görüşecek. Erdoğan ile Ahmed, 1 Ağustos’ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Türkiye ve Etiyopya ilişkileri ile bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Etiyopya’nın huzur ve istikrarına büyük önem atfettiklerini belirtmiş ve Türkiye’nin Etiyopya’ya her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini dile getirmişti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in ziyareti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki ayda 5’i yüz yüze olmak üzere, 13 Afrika lideri ile görüşmüş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ile ilişkilere özel önem veriyor. Erdoğan, Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerinin her geçen gün daha da güçlendiğini dile getirerek “Dostlarımızın ve kardeşlerimizin toprağı olarak gördüğümüz Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi yoğunlaştırmakta kararlıyız” demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...