Kılıçdaroğlu, BBC’nin bile yalanladığı iddiayı tekrarladı

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu, BBC’nin bile yalanladığı iddiayı tekrarladı

GÜNDEM Haberleri

BBC “Türkiye’ye mülteci merkezi kurulacak” haberini yalanlamasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı iddialarını sürdürmeye devam etti.

BBC Türkçe, İngiltere Savunma Bakanı Wallace’ın makalesini çarpıttığını kabul edip özür dilerken, İngiliz yetkililer de haberi yalanladı. İngiliz Savunma Bakanı Wallace da, İngiltere’nin Türkiye’de bir mülteci merkezi kuracağına ilişkin haberlerin İngiliz medyasının spekülasyonu olduğunu belirterek “Haberin hiçbir temeli yok, tamamen spekülasyon. Bölge genelinde bir dizi işleme merkezi kuracağımızı söyledik. Bunu, bölgesel merkezin Türkiye’de olacağı şekline siz getirdiniz” sözleriyle yalanladı. Bu açıklamalara rağmen, haberi kaynak gösterip, hükûmete karşı algı operasyonu başlatan Kılıçdaroğlu, geri adım atmadı.

CHP lideri, yalanlanan ‘göçmen kampı’ haberini sosyal medya hesabından silmezken, özür de dilemedi. Tepkilerin odağındaki CHP Genel Başkanı aksine dün de STK’lar ile bir araya geldiği toplantıda aynı iddiaları tekrarlayıp, şu ifadeleri kullandı: İngiltere diyor ki ‘Türkiye’de kamplar kuracağız, sonra onları seçeceğiz bazılarını kendi ülkemize alabiliriz’. E diğerleri, ‘Para verelim buraya gelmesinler.’ Aynı şekilde Suriye’de... Ya arkadaş, biz üçüncü sınıf ülke miyiz? Beyler rahat etsin diye para veriyorlar, bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...