Ay Yıldız Projesi'nde temel atıldı: Düşmana korku, dosta güven verecek

Düzenleyen:
Ay Yıldız Projesi'nde temel atıldı: Düşmana korku, dosta güven verecek

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, bu projeyle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve tüm kuvvet komutanlıklarının bir araya toplanmış olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ay Yıldız projesi temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ay Yıldız Projesi kapsamındaki yerleşkenin 19 Mayıs 2023'te açılacağını bildirdi.

"Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkezi bir savunma sistemini, müşterek bir savunma sistemini bulunduracağız. 12,6 milyon metrekarelik arazi üzerine konumlandırılan proje 15 bin kişiye hizmet verebilecektir. İnşa edilecek binalar son teknolojiyle donatılacak. Amacımız cumhuriyetin 100. yılında projeyi tamamlamak. Her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına karşılık verecek bu projenin milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin aynı zamanda başkentimize de ayrı bir değer katacağını düşünüyorum. Özellikle mimarlarımızı kutluyorum, mühendislerimi şimdiden kutluyorum. Müteahhit firmaya güveniyorum" dedi.

ŞİMDİ İHA'MIZ, SİHA'MIZ, TİHA'MIZ VAR

"Kıytırık bir terör örgütü karşısında eli kolu bağlı hale düşmesine neden olanlar tarih önünde hesap verecektir" diyen Erdoğan, "Telsizimiz yoktu, ABD telsizlerimize el koydu. Askerimiz telsizimiz olmadığı için susturma tekniğiyle savaştı. Şimdi İHA'mız var SİHA'mız var, TİHA'mız da var. Savunma sanayinde artık ihraca başladık. Artık 'Ne alırsın?' diyeceğiz. Her şeyi kendimiz üretir hale geldik" ifadelerini kullandı.

Ay Yıldız Projesi'nde temel atıldı: Düşmana korku, dosta güven verecek

MUHTEŞEM BİR YARGI BİNASI AÇIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maruz kaldığımız asimetrik tehdidin en alçak tezahürü olan FETÖ'nün başlattığı darbe girişimlerine verilen gizli-açık desteklerdir" dedi ve şu ifadeleri kullandı: "Ben FETÖ'ye de sesleniyorum: Çarşamba günü inşallah muhteşem bir yargı binasını da açıyoruz. Artık merdiven altı çalışan yargı mensupları olmayacak. 15 Temmuz şanlı direnişiyle bu toprakların ancak aynı şekilde elde edebileceğini cümle aleme tekrar ilan ettik. 15 Temmuz öncesindeki ve sonrasındaki tüm terör saldırılarıyla son istiklal harbimizin sembolüdür.

Üstesinden geldiğimiz her badire, ülkemize kazandırdığımız her eser büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolun yapı taşları olmuştur. Yapmamız gereken istikrar ve güven ikliminin sürmesini sağlamaktır. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Dünyanın her yerinde, özellikle de bölgemizde nerede bir acı varsa, gerisinde parçalanmış bir millet, düşman edilmiş bir toplum, bütünlüğünü kaybetmiş bir yapı vardır. Bizi böyle bir duruma düşüremediler ve bundan sonra da düşüremeyecekler. 

Dört bir yanını okullarla, yollarla, tünellerle, barajlarla donattığımız Türkiye'yi bu tür abide eserlerle taçlandırıyoruz. İnşallah nice zaferleri bu eserden yönetmeyi, bu eserle beraber yön vermeyi Allah'tan niyaz ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...