1 Ocak'tan itibaren 1865 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
1 Ocak'tan itibaren 1865 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA/AA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 22 operasyon düzenlendi. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 18 bin 455, bu yılın başından itibaren 1865 terörist etkisiz hale getirildi." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), devam eden terörle mücadele çalışmalarına ilişkin rakamları açıkladı. Buna göre, son bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 22 operasyon düzenlendi. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 18 bin 455, bu yılın başından itibaren 1865 terörist etkisiz hale getirildi.

PENÇE OPERASYONLARINDA BİLANÇO 244

Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar toplam 244 terörist etkisiz hâle getirildi. Ayrıca 300’e yakın mağara/sığınak, 600’den fazla mayın/EYP tespit edilerek imha edildi; çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

"25 BİN 186 ŞAHIS HUDUDU GEÇMEDEN ENGELLENDİ"

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"İran sınır hattında 2020 yılında 127 bin 434 şahıs engellenmiş, 185 şahıs yakalanmış, 2021 yılında ise 68 bin 353 şahıs engellenmiş, 1078 şahıs yakalanmıştır. Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde son bir ayda tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 13 bin 769 şahıs yakalanmış, 25 bin 186 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan bu şahısların 54’ü FETÖ olmak üzere toplam 75’i teröristtir"

FETÖ İLE MÜCADELE

 

FETÖ ile mücadelede 15 Temmuz 2016’dan itibaren 23 bin 931 personel ihraç edildi, 1425 personel hakkında ise idari süreç devam ediyor. Açıklamada, "1 Ocak-03 Eylül 2021 tarihleri arasında; 3 bin 243 personel kamu görevinden çıkarılmış, 617 emekli personelin rütbesi geri alınmış, 140 personel göreve iade edilmiş, 12 emekli personelin rütbesi/unvanı iade edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

AFGANİSTAN'DAN TAHLİYELER

Bakanlık kaynakları, Gara'ya düzenlenen ve aralarında PKK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona yönelik soru üzerine Mehmetçiğin terörü kaynağında yok etme stratejisini uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Bunun adımlarından birinin Pençe-Yıldırım, Pençe-Şimşek gibi harekatlar, diğerinin ise nokta operasyonları olduğunu vurgulayan kaynaklar, "Nokta operasyonlarımızı hassas şekilde gerçekleştiriyoruz. Uzun süreli istihbari faaliyetlerin sonunda yeri ve zamanı geldiğinde operasyonları sonuçlandırıyoruz. Son operasyon da bu kapsamda gerçekleştirilen bir operasyon oldu. Nokta operasyonlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynaklar, Türkiye'nin terör tehdidine karşı icra ettiği tüm operasyonlarında başta Irak olmak üzere tüm komşularının sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yaptığını da vurguladı. Afganistan'daki tahliyelerin tamamlanmasının ardından sonraki süreçte Türkiye'nin yeniden havaalanının işletilmesinde görev alıp almayacağına yönelik soru üzerine Bakanlık kaynakları, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın açık olmasının Afganistan ve uluslararası toplum için öneminin defalarca dile getirildiğini anımsattı. Kaynaklar, havalimanının son yaşanan olaylar sonrasında geldiği durum ve bundan sonrasında açık tutulması ve işletilmesine yönelik gerekli teknik sistemlerin tespit edilmesine yönelik uluslararası alanda çalışmaların olduğunu belirtti. Bu konuda basında yer alan iddiaların hatırlatılması üzerine kaynaklar, ilgili bakanlık ve kurumlar arasında görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...