Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı istifa etti

Düzenleyen:
Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı istifa etti

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, görevinden istifa etti. Aşçı, yangınların başladığı gün düğünde olduğunu açıklamış ve vatandaşlar tarafından çok sert eleştirilmişti.

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınları döneminde yangın söndürme uçakları ile ilgili eleştiri oklarının hedefi haline gelen Türk Hava Kurumu'ndan istifa haberi geldi. THK Başkanı Cenap Aşçı, kayyumluk görevinden alınması için Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

LİNÇ KAMPANYASINA MARUZ KALDIĞINI SÖYLEDİ

Sunduğu dilekçede 16 Ekim 2019 tarihinde Adnan Zengin ve Abdullah Kaya ile birlikte THK Kayyumu olarak atandığını hatırlatan Aşçı, son dönemde meydana gelen orman yangınlarında THK'nın ve kendisinin linç kampanyasına maruz kaldığını söyledi.

THK kayyumluk görevindeyken yaptığı çalışmaları dilekçede aktaran Aşçı, "etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak kayyumlık görevimden çekilmek istediğimi bildiririm" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...