Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Türkiye'den kaçırılan 'Yıldız Avcısı'nı iade etmedi!

Düzenleyen:
ABD Türkiye'den kaçırılan 'Yıldız Avcısı'nı iade etmedi!

GÜNDEM Haberleri

ABD yargısı, Türkiye'den kaçırılan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi eser "Yıldız Avcısı"nın iadesi için açılan davayı reddetti.

"Yıldız Avcısı" (Guennol Stargazer) olarak bilinen 5 bin yıllık mermer tarihi eseri, kaçakçılar tarafından ABD'ye götürülmüştü. Türkiye'nin söz konusu eser için aötığı dava sonuçlandı. ABD yargısı, Türkiye'ye ait olan eserin iadesini kabul etmedi.

KÖKENİNİN TÜRKİYE'YE AİT OLDUĞU BİLİNİYOR
Türkiye'nin mermer idolün iadesi için New York'ta eseri satışa sunan Michael Steinhardt ve Christie's Müzayede Evi'ne açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme, Kiliya tipi idollerin Anadolu dışında başka ülkelerde yapılan kazılarda bulunmamış olması, bu eserin devlet malı olması, Michael Steinhardt'ın mermer idolü Türkiye’den kaçırılan Lidya Hazineleri'ni sattığı bilinen JJ Klejman isimli tacirden satın almış olması ve duruşma sırasında Steinhardt'ın eserin kökeninin Türkiye olduğunu bildiğini inkar etmemesine rağmen iade talebini kabul etmedi.

ESER 11,5 MİLYON DOLARA SATILDI
Davaya bakan Hakim Alison Nathan, Türkiye'nin, tarihi eser 2017 yılında Christie's Müzaye Evi tarafından satışa sunulana kadar harekete geçmediğini ve dava açmakta geciktiğini gerekçe göstererek iade talebini reddetti.

Türkiye'den kaçırılan tarihi eser, New York'ta 2017'de Christie's Müzayede Evi tarafından düzenlenen açık artırmada yaklaşık 14,5 milyon dolara satılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...