Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı'nda, "2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz milli mücadelemizin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırı." dedi.

 

Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.. Erdoğan, "Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferler Başkent'i tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir. Kahraman ordumuz düşmana "Dur" diyerek İstiklal'le sonuçlanacak Büyük Taarruz'un müjdesini bu bölgede vermiştir." dedi.

ASKERLERİMİZ ZAFER KESİNLEŞENE KADAR AYNI AZİMLE MÜCADELE ETMİŞTİR

Bu savaşta vatanın her karışını kanlarının son damlasına kadar koruma kararıyla cephede yerini alan askerlerimiz zafer kesinleşene kadar aynı azimle mücadele etmiştir. 1 yıl sonra 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmış, 9 Eylül'de düşmanın denize dökülmesi ile sonuçlanmıştır.

BU BÖLGEYİ TARİHİ MİLLİ PARK İLAN ETTİK

Sakarya Savaşı'nın yaşandığı Polatlı ve Haymana'da halihazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Bu bölgeyi tarihi milli park ilan ettik. Kapsamlı çalışma başlattık. Çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donattık.

MAĞDURİYETLERİ GİDERECEK ADIMLARI ATTIK

Hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarında milletimiz yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık. Yönümüzü hep geleceğe dönüp istikametimizi belirleyerek oraya doğru yürüyoruz. Bazıları 2023 hedeflerimizi hala orta-uzun vadeli program olarak sanıyor. 2023 hedeflerimiz tıpkı milli mücadele gibi senaryolara karşı başkaldırıdır. 

ASIRLIK İHMALLERİN TELAFİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Biz bu iradeyi ortaya koyarak Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik. Asırlardır kuşatma altında tutan medeniyet ufkumuzu tekrar açmayı başardık. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. 

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK GELECEĞE ÖZGÜVENLE YÜRÜYORUZ

Türkiye'nin yaşadığı saldırıların, ayak oyunlarının, içinden geçtiği imtihanların sadece birini bile kaldıramayacak ülkeler var. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz, özgüvenle bunu başaracağımıza inanıyoruz.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...