Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İETT'nin bozulan otobüsleri mercek altına alındı

Düzenleyen:
İETT'nin bozulan otobüsleri mercek altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Son dönemlerde İETT otobüslerinin bozulması İBB Meclisi'nde tartışma konusu oldu. Meclis, bu arızların sebebinin araştırılması için komisyon kurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, bugün Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminde son dönemde İETT araçlarının sık sık arızalanması vardı. AK Parti ve MHP tarafından verilen karar teklif üzerine İETT'nin yaptığı ihalelerin teknik ve mali açıdan incelenmesi, varsa eksikliklerin araştırılması ve önerilerin sunulması amacıyla üç ay süreli araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. 2019-2020 ve 2021 yılındaki faaliyetleri inceleyecek komisyon, İETT Araç Alım ve Bakım İşleri İnceleme - Araştırma Komisyonu ismi ile çalışacak.

İBB KAMPÜSÜNE UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ'NİN ADI VERİLECEK

Bunun yanı sıra Meclis'te, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından kullanılan Florya’daki İBB Kampüsü'ne Covid-19 salgınına karşı aşı geliştiren bilim adamı Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’nin isminin verilmesi için ortak teklif sunuldu. Kampüsün adının “Uğur Şahin-Özlem Türeci İPA Yerleşkesi” olarak değiştirilmesi teklifi oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi.

SAĞLIKÇILARA ÜCRETSİZ OTOPARK

Öte yandan temmuz ayında alınan sağlık çalışanlarının İSPARK’lardan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanması kararı ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere Meclis'e iade edildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...