Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege’de NAVTEX krizi: ‘Girersen müdahale edilecek’

Düzenleyen:
Ege’de NAVTEX krizi: ‘Girersen müdahale edilecek’

GÜNDEM Haberleri

Dün Türkiye Yunanistan’ın yayımladığı NAVTEX’ine itiraz etmişti. Bugün ise Yunanistan’dan hamle geldi. Sabah saatlerinde Yunanistan'ın yayımladığı NAVTEX'le Türk kıta sahanlığına girme girişimi TCG Oruç Reis firkateyni tarafından engellendi. Yunan gemisine telsizle "Girersen müdahale edilecek" uyarısı yapılarak engellendi.

Türkiye ile Yunanistan arasında NAVTEX gerilimi artmaya devam ediyor. Karşılıklı ilanların ardından yeni bir gelişme yaşandı. Gerilim artıyor.

KITA SAHANLIĞINA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Yunanistan’ın Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisi Türk kıta sahanlığına girme girişiminde bulundu.  TCG Oruç Reis firkateyni ise uyarıda bulunarak önledi.

Ege’de NAVTEX krizi: ‘Girersen müdahale edilecek’

“GİRERSEN MÜDAHALE EDİLECEK”

Gemiyi durdurarak uyarıda bulunan Oruç Reis telsizle, “Türk kıta sahanlığına giremezsin. Girersen müdahale edilecek” dedi.

GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

Kıta sahanlığına sokulmayan gemi dönmek zorunda kaldı. Yunanistan, 16 Eylül’de ‘Nautical Geo’ gemisi için 16-22 Eylül’ü kapsayan bir NAVTEX yayınlamıştı.

Türkiye, Libya ile yapılan anlaşmada çizilen sınırların aşıldığını ve NAVTEX’in kendi kıta sahanlığını kapsadığını görünce karşı Navtex yayınlamıştı.

Ege’de NAVTEX krizi: ‘Girersen müdahale edilecek’

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...