Türkiye, Paris İklim Anlaşması'nı kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye, Paris İklim Anlaşması'nı kabul etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İklim kriziyle mücadeleyi amaçlayan ve 197 ülke tarafından imzalanan Paris İklim Anlaşması, TBMM Çevre Komisyonu taflanından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 76. Genel Kurulu'na hitabında, Paris İklim Anlaşması'nın Meclis'in onayına sunulacağını açıklaması üzerine meclisin açılmasıyla birlikte süreç başladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olduğuna dair belgeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. Meclise gönderilen belge için Çevre Komisyonu bir araya gelerek Paris İklim Anlaşması görüşmelerine başladı. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada oy birliğiyle Paris İklim Anlaşması Çevre Komisyonu’ndan geçti.

Türkiye, Paris İklim Anlaşması'nı kabul etti

PARİS İKLİM ANLAŞMASI NEDİR?

Sera gazı salınımının küresek seviyede azaltılmasını hedefleyen Paris İklim Anlaşması, karbon salınımını 2030 yılında yarıya, 2050 yılında ise sıfıra indirmeyi amaçlıyor. İklim kriziyle mücadele etmek amacıyla 197 ülkenin ortak hareket etmeyi kabul ettiği uluslararası anlaşmada küresel ortalama yüzey sıcaklığındaki artışı 2 derece ile sınırlandırmak, mümkünse 1,5 derecenin altında tutmak amaçlanıyor. Şimdiye kadar 197 ülkede imzalanan anlaşmayı onaylamayan ülkeler arasında olan Türkiye,  oy birliğiyle Paris İklim Anlaşması’nı Çevre Komisyonu’ndan geçirdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...