Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Çavuşoğlu: Kırım'ın ilhakını tanımayacağız

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Kırım'ın ilhakını tanımayacağız

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Olavi Haavisto, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi. Çavuşoğlu "Karadeniz, Avrupa'nın güvenliği için kilit bölge" dedi.

Polonya’da 7'inci Varşova Güvenlik Forumu kapsamında “Baltık’tan Karadeniz’e: Bölgenin Stratejik Potansiyelini Canlandırmak” başlıklı Bakanlar Paneli düzenlendi. Panele, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, NATO'nun yeni zorluklara ve tehditlere karşı 10 yıllık yol haritasının Türkiye'ye Baltık bölgeleri dâhil doğu ve orta Avrupa ülkeleriyle birçok işbirliği fırsatı sunduğunu söyledi.

 Karadeniz bölgesinin Avrupa'nın güvenliği için kilit bölgelerden biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu "Bölgedeki ülkelerle dayanışma önemli. Türkiye, Rusya'ya karşı çok samimi ve açık bir tutum sergiliyor. Cumhurbaşkanı'mız, Rusya Dışişleri Bakanı Vladimir Putin ile Soçi'de yaptığı görüşmede de oldukça samimiydi. Türkiye'nin Ukrayna ve Gürcistan'a verdiği destek gibi bölgedeki politikaları da açık... Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacak. İki Karadeniz ülkesi olan Ukrayna ve Gürcistan’ı desteklemeye devam edecek" diye konuştu.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...