Epilepsi hastalarının ehliyet alma kriterleri değişti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Epilepsi hastalarının ehliyet alma kriterleri değişti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Ebru Öztürk, epilepsi hastalarının ehliyet alma kriterlerinin kolaylaştırılmasına yönelik "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu ve Başkanı Ebru Öztürk, epilepsi hastalarına yönelik "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" yürürlüğe girdiğini kaydetti. Öztürk yönetmeliğin Resmi gazetede yayınladığını belirterek Türkiye’ de tespit edilen 850 bin epilepsi hastası adına önemli ve olumlu bir karar olduğunu dile getirdi.

“EPİLEPSİ HASTALARI İÇİN MÜCADELE DEVAM EDECEĞİZ”

Epilepsi hastalarının daha iyi koşullara ulaşabilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Öztürk, şunları söyledi: "Türk Epilepsi ile Savaş Derneği olarak TBMM'ye 2017'de sunduğumuz yönetmelik tasarı önerimizden biri onaylandı. Önemli bir ilk de epilepsililer için Cumhurbaşkanlığı'nca 4 Haziran'da yayınlanan Epilepsi Klinik Protokolü olarak etkili ve sürdürülebilir stratejiler belirlemek için hazırlanmış çalışma rehber niteliğindedir. Yönetmelik için konuya müspet yaklaşan iki bakanımıza ve çalışanlarına diğer tarafta Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve Türk Nöroloji Derneği nörologlarına teşekkür ediyoruz."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...