Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nden acı haber: 1 özel harekat polisi şehit oldu

Düzenleyen:
Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nden acı haber: 1 özel harekat polisi şehit oldu

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde PKK/PYD terör örgütünce zırhlı araca güdümlü füzeyle hain bir saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı sonucunda; 1 Özel Harekat Polisinin olay yerinde şehit olduğu, 3'ünün ise yaralandığı öğrenildi. Yaralı polislerden birinin daha hastanede hayatını kaybettiği ve şehit sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi.

PKK terör örgütü bu defa hain yüzünü Suriye’nin Azez ilçesindeki Fırat Kalkanı Bölgesi'nde gösterdi. Devriye görevi yapan Polis Özel Hareket Timi'nin bulunduğu zırhlı araca, roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda bi özel hareket polisimiz şehit oldu. 3 polis ise yaralandı. Yaralı polislerin tedavi gördüğü hastanede, tüm müdahalelere rağmen 1 polisimiz daha şehit oldu. Böylelikle şehit sayısı 2'ye yükseldi.

GÜDÜMLÜ FÜZE İLE HAİN SALDIRI
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının harekat bölgesindeki Azez ile Mare arasında zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat bölgesinden güdümlü füze ile yapıldığı belirtildi.

Saldırı sonucunda Suriye Görev Gücünde görevli 1 özel harekat polisinin şehit olduğu, 1'i ağır olmak üzere 3 özel harekat polisinin ise yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, "Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ AKTAŞ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI
Öte yandan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, genel müdürlüğün sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Aktaş, mesajında, "Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Cihat Şahin, Suriye Görev Gücü kapsamında 10 Ekim 2021 günü saat 17.00 sıralarında Fırat Kalkanı Herekat Bölgesi Azez-Mare'de zırhlı araçlarla intikal esnasında uğradıkları saldırı sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." ifadelerini kullandı.

 

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nden acı haber: 1 özel harekat polisi şehit oldu

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi'nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler.
Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...