Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rektörün aracının üzerinde tepinen öğrenci olamaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rektörün aracının üzerinde tepinen öğrenci olamaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Akademik nitelik ve üretimden yana attığımız adımların önünü kesemeyenler, öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye alet ediyorlar. Rektörünün aracının üzerinde tepinen bir şahıs öğrenci olamaz herhalde." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan 60 kişilik gruptan bir kişinin Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıkması hakkında konuştu. Makam aracının üstüne çıkan kişi hakkında sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Akademik nitelik ve üretimden yana attığımız adımların önünü kesemeyenler, öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye alet ediyorlar. Rektörünün aracının üzerinde tepinen bir şahıs öğrenci olamaz herhalde.” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesinde eylemci öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü Naci İnci’nin, makam aracına binerken bir grup öğrencinin tacizlerine maruz kalmıştı. Öğrenciyi aracın üzerinden güvenlik görevlileri güçlükle indirmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...