Nijerya, Türkiye'den SİHA satın alacak

Düzenleyen:
Nijerya, Türkiye'den SİHA satın alacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava araçları dünyayı cezbetmeye devam ediyor. Fas, Cezayir ve Ruanda'nın ardından bu kez Nijerya, teröre karşı verilen mücadelede kullanmak üzere Türkiye'den SİHA tedarik edeceklerini duyurdu.

Fas, Cezayir ve Ruanda'nın ardından Afrika'da bir ülke daha Baykar üretimi Bayraktar TB2'lere talip oldu. Bayraktar TB2'lerin hem PKK ile mücadelede hem de Libya, Karabağ ve Suriye cephelerindeki etkinliği, Nijeryalı yetkililerin de dikkatini çekti. Nijerya terörerle mücadelede kullanmak üzere Türkiye'den SİHA almak için sıraya girdi. Nijerya merkezli internet sitesi Humangle'da yer alan haberde, Nijerya'nın Zamfara Eyalet Valisi Bello Matawale'nin, Boko Haram terör örgütü ile mücadelede kullanmak için Türk SİHA'larını almak istediği yer aldı.
Nijerya, Türkiye'den SİHA satın alacak
Ülke medyasına verdiği demeçte Matawale, "Bir Türk şirketinden, teröre karşı daha etkin mücadele için SİHA tedariğinde bulunacağız" dedi. Matawale ayrıca İşbirliğinin Türkiye'ye yaptığı son ziyaretler sırasında kurulduğunu belirtirken ziyaret sırasında kaydedilen bir diğer önemli başarının, "Türk-Nijerya İş Kongresi ve eyaletlere yatırım yapmak isteyen 20'den fazla şirketle bir araya geldikleri bir toplantı olduğunu" söyledi.
Nijerya, Türkiye'den SİHA satın alacak
AFRİKA'NIN EN BÜYÜK EKONOMİSİNE SAHİP
210 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi ve aynı zamanda 1 trilyon dolarlık milli geliriyle Kara Kıta'nın en büyük ekonomisine sahip olan Nijerya, Türk savunma ürünleri için önemli bir pazar potansiyeli barındırıyor. 

BOKO HARAM'LA MÜCADELE EDİYORLAR
Yıllardır Boko Haram'la mücadele eden Abuja yönetimi, zaman zaman bu örgütün kanlı saldırıları karşısında çaresiz kalıyor. 





 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...