Dışişleri Bakanlığı'ndan Kızıl Yıldız'a ırkçılık tepkisi

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kızıl Yıldız'a ırkçılık tepkisi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Belgrad'da Kızıl Yıldız taraftarlarınca atılan ırkçı sloganlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Yeni Pazar spor kulüplerinin oynadığı müsabakalarda maruz kaldığı, ırkçı yaklaşımlardan endişe duyuyoruz" denildi.

Kızıl Yıldız ve Yeni Pazar Spor Kulüpleri hentbol maçında, Kızıl Yıldız taraftarlarınca ırkçı sloganlar atılarak, savaş suçlularının posterleri açılmıştı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç bu olayla ilgili açıklamada bulundu. Bilgiç; "Atılan sloganların Boşnak kardeşlerimizin yanı sıra, bölgeyle ortak tarihimizin anılarını da tahkir eder nitelikte olması üzüntü vericidir" dedi.

HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI
Olayın failleri hakkında herhangi bir işlem yapılmamasına tepki olarak ise Yeni Pazar Spor Kulübü Sırbistan Hentbol Süper Ligi’nden çekilme kararı aldı.

Alınan kararı üzüntüyle karşıladıklarını belirten Tanju Bilgiç, "Son zamanlarda Yeni Pazar spor kulüplerinin oynadığı müsabakalarda maruz kaldığı spor ruhuyla bağdaşmayan, ırkçı yaklaşımlardan endişe duyuyoruz" dedi. Tanju Bilgiç, olayların sorumlularının en kısa sürede cezalandırılmasını istedi.

Sözcü Bilgiç'e göre savaş suçlularının yargı önüne çıkarılması, bölgede toplumsal barış ve uzlaşının temini ve benzer suçların önlenmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Kızıl Yıldız
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...