Yunanistan'a gözdağı: Mavi Vatan'da iki dev tatbikat

Düzenleyen:
Yunanistan'a gözdağı: Mavi Vatan'da iki dev tatbikat

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, 18 Ekim'de ve 1 Kasım'da Mavi Vatan'da iki büyük tatbikat gerçekleştirecek.

Selçuk Böke ANKARA

Fransa ve ABD ile savunma anlaşmaları imzalayan Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’de gerilimi yükseltirken, Türkiye ise sahada gerçekleştirdiği tatbikatlarla Atina’ya gözdağı veriyor. Bu doğrultuda TSK, Mavi Vatan’da iki büyük tatbikat daha gerçekleştirecek. Nusret-2021 Mayın Harbi Tatbikatı 18 Ekim’de Kuzey Ege’de, deniz harbine hazırlık tatbikatı DOĞU AKDENİZ-2021 ise 1 Kasım’da Doğu Akdeniz’de icra edilecek.

Çanakkale ve Saros Körfezi çevresinde yapılacak Nusret-2021 Mayın Harbi Tatbikatı’na; Azerbaycan, Pakistan, Katar Libya ve Bangladeş'in yanı sıra Romanya, Ukrayna, Belçika ile NATO unsurları da katılacak. Doğu Akdeniz-2021 tatbikatında ise Azerbaycan ve Pakistan özel kuvvetleri de yer alacak.

ABD’nin bir adet P-8 Poseidon deniz karakol uçağı göndereceği tatbikata, Katar, Bahreyn, Ürdün, Libya, Fas, Güney Afrika ve Ukrayna askerî personeli ise gözlemci olarak katılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...