Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM sistemi adaletsiz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM sistemi adaletsiz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı siyasetçilerin İslam düşmanlığıyla mücadele etmek yerine bunu siyasi ranta çevirmenin ve oya devşirmenin hesabını yaptıklarını belirtti.

Ercan Seki TOGO

“TRT World Forum 2021”e video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı sonrası temelleri atılan İkinci Dünya Savaşı sonrası tahkim edilen BM’nin uzun süredir adalet ve istikrar üretmediğine dikkati çekerek “İslam âleminin söz hakkının olmadığı, Afrika’nın, Latin Amerika’nın, Güney Asya’nın taleplerinin dikkate alınmadığı sadece gücü elinde bulunduran beş ülkenin çıkarlarının gözetildiği bu sistemin hâlihazırdaki yapısı ile devam etmesi mümkün değildir. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumlardaki reform ihtiyacı artık görmezden gelinemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile baş başa yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ise şunları kaydetti: Terörün bu bölgeye sızmaması için askerî güvenlik iş birliği adımlarını atabiliriz. Her zaman bu konuda da Togo'nun yanındayız. Togo'nun FETÖ ile mücadelemize verdiği destek takdire şayandır. Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM sistemi adaletsiz

ÜÇ ÜLKE LİDERİYLE ORTAK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola’nın ardından Afrika turunun ikinci durağı olan Togo’ya geçti. Erdoğan burada, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Christian Kabore ve Liberya Devlet Başkanı George Manneh Weah ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Liderlerin neşeli sohbeti dikkat çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...