Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul’da scooter’lara yakın takip

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul’da scooter’lara yakın takip

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Son zamanlarda sokak ve caddelerde artan elektrikli scooter’lar yayaları canından bezdirdi. Buna tedbir almak isteyen İstanbul Emniyeti, scooter avına çıktı.

Artık yolda yürümek neredeyse imkânsız. Bir taraftan elektrikli scooterlar, bir taraftan motokuryeler geçiyor. Zaman zaman üzücü kazalar da yaşanıyor. Bunun önüne geçebilmek için bazı şehirler, scooter kullanımıyla ilgili yasaklar getiriyor.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI

Bu konuda müeyyide uygulayan şehirlerden biri de İstanbul. Bu doğrultuda Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve sivil trafik polisleri dün denetime çıktı. Kadıköy Bağdat Caddesi, Beşiktaş Kuruçeşme ve Fatih’te kurallara aykırı şekilde scooter kullanan kişiler durduruldu. Kaldırımda scooter kullananlara 314 lira, 15 yaşından küçük kullanıcılar ile trafik işaret ve kurallarını ihlal eden sürücülere de 144 lira ceza uygulandı.

"İKİ KİŞİ BİNMENİN YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Ceza yiyen bazı kişiler uygulamaya tepki gösterdi, bazıları ise cezayla birlikte kurallardan haberleri olduklarını ifade etti. Ceza yiyen Mert B. “Patronum aradı. Bu sebeple telefona cevap vermek durumunda kaldım. Rüzgâr sesi yüzünden kulaklıkla konuşamadım, telefonu kulağıma dayadım” dedi.

Scooter’a iki kişi binen yabancı uyruklu Muhammed Turgut da “İki kişi binmenin yasak olduğunu bilmiyordum. Şimdi öğrendim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yayalar, scooter’lar sebebiyle kaldırımda yürümenin zorlaştığını, bu tür denetimlerin sık sık yapılması gerektiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...