Bakan Koca'dan sağlıkçılara atama ve ek ödeme müjdesi

Düzenleyen:
Bakan Koca'dan sağlıkçılara atama ve ek ödeme müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına ek ödeme ve atama müjdesi verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 17:00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca liderliğinde video konferans yoluyla toplandı. Bakan Koca, toplantının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak yol haritası ve tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamaları;

Sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Birçok tıp fakültesi nöbetlerin düzenlenmesi için harekete geçti. Tıp hekimlikleri tarafından alınan bu karar inanıyorum ki yaygınlık kazanacak.

1 DOKTORA 457 HASTA DÜŞÜYOR
185 bin 140 doktor, 232 bin 548 hemşire var. 101 bin 198'i Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda görev almakta. 1 hekime 457 kişi düşüyor. 10 yıl kadar önce bu sayı 575'ti. Bu bile çok ağır iş yükü demektir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET
Halkımızın hekimlere, sağlık çalışanlarına saygı duyduğuna inanıyorum. Sağlık çalışanlarına insani olmaktan uzak davrananlar, diğer ortamlarda da aynı yanlışın içinde olan kişilerdir. Sağlık çalışnanına şiddet uygulayanlar dışlanmalı.

SAĞLIKÇILARA EK ÖDEME VE ATAMA MÜJDESİ
Özlük haklarını iyileştirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Ek ödemenin hakkaniyetli dağılımını sağlayacağız.

Atama bekleyen arkadaşlarımız var. Milletimizin kendilerine ihtiyacı var. Atamalar mülakat olmadan puana göre yapılacak. Atamalar en erken tarihte yapılacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...