CHP'li belediyede paravan şirketlerle 17,5 milyon TL vurgun

Düzenleyen:
CHP'li belediyede paravan şirketlerle 17,5 milyon TL vurgun

GÜNDEM Haberleri

CHP’li İzmir Buca Belediyesinde paravan şirket aracılığıyla kamuyu 17,5 milyon lira zarara uğrattığı öne sürülen aralarında belediye çalışanlarının da olduğu 15 şüpheliden 11’i gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, elde edilen bilgi ve evraklar ile MASAK ve bilirkişi incelemeleri sonucu, Buca Belediyesinin çöp ve katı atık ihalelerinde, paravan şirketler kullanılarak kamunun 17,5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “zimmet” ve “akaryakıt hırsızlığı” gibi suçları işlediği öne sürülen paravan şirketlerin sahipleri, çalışanları ve Buca Belediyesinde görevli personelin de aralarında olduğu haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliden 11’i yakalandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...