Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türklerle diyaloğu arzuluyoruz

Düzenleyen:
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türklerle diyaloğu arzuluyoruz

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye karşı art niyetli olmadıklarını savundu. Yunan Bakan, ikili ilişkilerin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Slovenyalı mevkidaşı Anze Logar ile Atina'da bir araya geldi. İki Bakan, görüşme sonrası basın toplantısı tertipledi. Dendias, Yunanistan-Slovenya ilişkilerinin yanı sıra Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

"ART NİYETİMİZ YOK"

Dendias, Yunanistan'ın, Türkiye'ye ve Türk halkına yönelik art niyeti olmadığını savunarak "Yunanistan, Türk toplumu ile diyalog arzulamaktadır. Çünkü Türk toplumunun büyük bir kısmının hala Avrupa ile entegrasyonu ve farklı bir süreci umduğuna inanmaktadır" diye konuştu.

"TAVRIMIZ YAPICI"

Yunanistan'ın yapıcı bir tavır sergilediğini öne süren Dendias "Avrupa Birliği (AB) de AB'ye üye olmak ya da iyi ilişkiler kurmak isteyen ülkelere, uluslararası hukuk ve Avrupa müktesebatına saygı duymaları gerektiğine dair net bir mesaj vermeli" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...