Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müfredata 'koruyu aile' eklenecek

Müfredata 'koruyu aile' eklenecek

GÜNDEM Haberleri

Koruyucu aile sayısının artı-rılması hedefi ile önümüzdeki dönemde ortaokul ve liselerde koruyucu aile hizmetiyle ilgili konuların müfredata eklenmesi sağlanacak.

EBRU KARATOSUN | ANKARA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu ailelerin sayısını artırmak için önemli çalışmalar başlatmaya hazırlanıyor. Koruma altındaki yaklaşık 23 bin çocuktan 8 bin 242’si koruyucu aile hizmetinden faydalanırken, bunlara devlet tarafından yaklaşık 232 milyon TL destek sağlanıyor. Meclis’te İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları Alt Komisyonuna sunum yapan Bakanlık yetkilileri, koruyucu aile sayısının artırılması için ilgili bakanlıklarla görüşmelere başladı. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde hastane randevularında öncelik verilmesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde koruyucu aile hizmetiyle ilgili konuların müfredata eklenmesi, Diyanet tarafından koruyucu aile hizmetiyle ilgili tanıtımının yapılması, RTÜK tarafından belgesel, kamu spotu ve programların hazırlanması sağlanacak.

Müfredata 'koruyu aile' eklenecek
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, yetiştirdiği iki kız bir erkek çocuğunun ardından 53 yaşında, bir çocuğun da koruyuculuğunu üstlendi.

MİLLETVEKİLLERİNA ÇAĞRI
Bakanlık tarafından belirlenen deneyimli 430 koruyucu aile, aday aileleri eğitecek, koruyucu aile sistemine dâhil olan aileleri destekleyecek. Öte yandan milletvekillerine de koruyucu aile olun önerisi yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, koruyucu ailelere bakım ödemesi, giyim yardımı ve çocuklara harçlık gibi destekler yapıldığını ifade etti.



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...