Ceza İnfaz Yönetmeliği değişti, 'çıplak arama' ibaresi kaldırıldı

Ceza İnfaz Yönetmeliği değişti, 'çıplak arama' ibaresi kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’de büyük tartışma konusu hâline gelen cezaevlerinde çıplak aramaya ilişkin yönetmelikte önemli bir değişik yapıldı.

 Ebru Karatosun | ANKARA

Yeni yapılan düzenleme kapsamında, hükümlü ve tutukluların cezaevine ilk kabulünde şüphe üzerine yapılan ‘çıplak arama’ ibaresi mevzuattan kaldırılarak, yerine ‘detaylı arama’ ifadesi getirildi. Buna göre, detaylı arama sırasında bedene dokunulmaması için gerekli özen gösterilecek ve görevli tarafından ‘eldiven’ kullanılacak.

Ceza İnfaz Yönetmeliği değişti, 'çıplak arama' ibaresi kaldırıldı
Ceza İnfaz Yönetmeliğindeki değişikliğe göre vejetaryen beslenme seçeneği getirildi

VEJETARYEN MENÜ GELDİ
Değişiklikle “iyi hâl” ile açık cezaevine ayrılmayı hak etmiş hükümlüler, cezaevi dışında başka bir kamu kurumunda çalışarak cezalarını tamamlayabilecek.
Yönetmelik değişikliğiyle cezaevlerinde ‘vejetaryen beslenme tercihi’ ile ilgili düzenleme de yapıldı. Buna göre, rahatsızlığı bulunanlar veya vejetaryen gibi farklı beslenme tercihleri olan hükümlüler için uygun yemeklerin hazırlanması ile bu konularla ilgili diğer işlerin yerine getirilmesi sağlandı. Ayrıca, cezaevinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimleri, psikososyal yardım servisi görevlilerince takip edilecek.       

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...