FETÖ üyelerinin 'La Casa de Papel' yöntemi deşifre edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ üyelerinin 'La Casa de Papel' yöntemi deşifre edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara’da FETÖ soruşturması kapsamında ByLock Çalışma Grubu’nca yapılan analiz sonucu bir ByLock kullanıcısından yola çıkılarak Dışişleri Bakanlığına üst düzey görevli 53 örgüt mensubu deşifre oldu Sanıklar La Casa de Papel yöntemiyle tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ByLock Çalışma Grubu’nca yapılan analiz sonucu "429945" ID numaralı ByLock hattının A.U'ya ait olduğu tespit edildi. Söz konusu kişinin Dışişleri Bakanlığında aktif görev yaptığının anlaşılması üzerine KOM Daire Başkanlığı, bu bilgiyi Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Ekiplerin çalışması sonucu A.U.’nun 54 kişinin de olduğu "Pazarlamacılar" isimli ByLock grubuna üye olduğu ortaya çıkarıldı.

FETÖ üyelerinin 'La Casa de Papel' yöntemi deşifre edildi

LA CASE DE PAPEL YÖNTEMİYLE ÇÖZÜLDÜ

İlk incelemelerde 5 ByLock hattının kimin olduğu tespit edilirken geriye kalan 49 kullanıcının gerçek kimliklerine ulaşılamadı. Kimliklerin deşifresine yönelik analiz çalışmasına odaklanan uzmanlar, kullanıcıları tespit edilemeyen ByLock hatlarının profil ve yazışma içeriklerine yoğunlaştı. Uzun uğraşlar sonucu uzmanlar, kullanıcıların tamamına yakınının, "La Casa de Papel" dizisindeki karakterler gibi rumuz olarak ülke başkentleri ya da başkentlerinden sonra en çok meşhur şehrinin ismini tercih ettiğini belirledi.

FETÖ üyelerinin 'La Casa de Papel' yöntemi deşifre edildi

BÜYÜKELÇİLİK VE KONSOLOSLUKLARDA GÖREV ALDILAR

ByLock analiz uzmanları, kullanıcıların, Türkiye'nin büyükelçilik ve konsolosluk gibi dış temsilciliklerinde görev alan kişiler olabileceği üzerinde durdu ve bu bilgiyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Başsavcılık da "Pazarlamacılar" isimli gruptaki ByLock hesaplarının detaylı analizi ve kullanıcıların tespiti için talimat verdi.

TEK TEK DEŞİFRE EDİLDİ

Kullanıcı profili ve yazışma içeriklerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda Dışişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile koordineli çalışma yapıldı. Kısa bir süre sonra "Pazarlamacılar" grubundaki ByLock kullanıcıları tek tek deşifre edildi. Bu şekilde ortaya çıkarılan ByLock kullanıcıları arasında "daimi temsilcilik müsteşarı", "ataşe", "başkatip" ve "katip" gibi meslek grubundan isimler yer aldı. Başsavcılığın talimatıyla Ankara merkezli operasyonlarda yakalanan ByLock kullanıcıları hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...