Samsun’a gelecek olanlara iki doz aşı ya da karantina zorunluluğu getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Samsun’a gelecek olanlara iki doz aşı ya da karantina zorunluluğu getirildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yurt dışından Samsun’a gelecek olanlara iki doz aşı ya da 14 günlük karantina süresine uyma zorunluğu getirildi. Dış ticaretin etkilenmemesi adına uçak, gemi mürettebatı gemi adamı ile Tır şoförleri PCR ve karantina uygulamasından muaf tutuldu.

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı 40 Sayılı karar neticesinde Samsun’a yurt dışından bazı ülkelerden gelecek kişilere PCR test sonucunun ibrazı, en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğinin belgelenmesi ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenlerin ise ikametgahlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınmalarına karar verildi. Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi adına ise uçak ve gemi mürettebatı, gemi adamı ile TIR şoförleri PCR ve karantina uygulamasından muaf tutulmasına hükmedildi.

YENİ TEDBİRLER 15 KASIMDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Koronavirüse karşı alınacak önlemlerle ilgili gündemi görüşmek üzere Samsun Vali Vekili Şevket Cinbir başkanlığında toplanılan Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan yeni tedbirlerin 15 Kasım 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere Samsun genelinde uygulanmasına karar verdi. Alınan kararlar kapsamında yapılan açıklamada, "Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir.

ŞEHRE GİRMEK İÇİN PCR TESTİ ZORUNLU

Alınan kararlar kapsamında yapılan açıklamada, "Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan güncel pandemi rehberleri doğrultusunda hareket edilmesine, belirtilen ülkelerden ebeveynleri ile birlikte yolculuk yapmak kaydıyla ülkemize giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olup tam aşılı olduğunu belgeleyemeyen gençlerin ise 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçuşa kabul edilmelerine, bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanmasına, PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulmalarına, yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümlerinin saklı olmasına karar verilmiştir" denildi.

Samsun’a gelecek olanlara iki doz aşı ya da karantina zorunluluğu getirildi

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...