Bütçe görüşmelerinde gerginlik: ‘Ben terörle mücadeleyi anlatıyorum, sen gülüyorsun’

Bütçe görüşmelerinde gerginlik: ‘Ben terörle mücadeleyi anlatıyorum, sen gülüyorsun’

GÜNDEM Haberleri

Meclis’te İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Soylu konuşma sırasında kendine gülen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a yönelik ''Şehit veriyoruz, sen gevrek gevrek gülüyorsun. Ben terörle mücadeleyi anlatıyorum" sözleriyle sert çıktı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gergin anlar yaşandı. Bakan Süleyman Soylu’nun terörle mücadeleye değindiği konuşma sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un kendisini gülerek dinlediğini söyleyerek Özkoç’a tepki gösterdi.

“SÜREKLİ BANA GÜLÜYORSUN”

Bakan Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a, "Ben gülmüyorum, oradan sürekli bana gülerek bakma. Ben terörle mücadeleyi anlatıyorum. Ben gülmüyorum. Sürekli oradan gülüyorsun. El hareketinde bulunma" diye tepki gösterdi. CHP'li Özkoç da Soylu'ya, "Haddini bil" dedi.

"SEHİT VERİYORUZ SEN GÜLÜYORSUN"

Soylu, Özkoç'u kastederek, "El sallama, parmak sallama. Terörle mücadele yapmamız hoşuna gitmiyor. Orada şehit veriyoruz, evlatlarımız şehit oluyor, sen gevrek gevrek gülüyorsun. PKK'ya, HDP'ye her evden bir oy istediniz. Siz istediniz, sizin genel başkanınız istedi" şeklinde konuştu.

TARTIŞMAYA HDP DE DAHİL OLDU

Tartışmaya, HDP milletvekillerinin de dahil olması üzerine gerginlik yaşandı. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, araya girerek milletvekillerini sakin olmaları konusunda uyardı. Tartışmanın uzaması üzerine Yılmaz, birleşime ara verdi. Tartışma, verilen arada da bir süre devam etti.

Bütçe görüşmelerinde gerginlik: ‘Ben terörle mücadeleyi anlatıyorum, sen gülüyorsun’

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...