Bolu'da yabancılara su 2,5 dolar, nikâh 100 bin TL oldu

Düzenleyen:
Bolu'da yabancılara su 2,5 dolar, nikâh 100 bin TL oldu

GÜNDEM Haberleri

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklulara yönelik yaptırımları, Belediye Meclisi'nden geçti. Buna göre ilde ikamet eden yabancı uyruklulara suyun metreküpü 2,5 dolar, nikâh işlemleri ise 100 bin TL oldu. Peki, bu hangi yabancıları kapsayacak?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce yabancı uyruklulara su ve nikâh ücretlerinin daha pahalı olacağını söylemişti. Bu iki konu, bugün Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Toplantısı’nda görüşüldü. Fiyat-Tarife Cetveli, Cumhur İttifakı grubunun ret oylarına karşın Millet İttifakı grubunun kabul oyları ile kabul edildi.

Bolu'da yabancılara su 2,5 dolar, nikâh 100 bin TL oldu

"HER YABANCIYI KAPSAMIYOR"

Buna göre yabancı uyruklu kişilerin Bolu Belediyesine başvurarak evlenmesi halinde nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise 2,5 dolar (28 TL) olarak belirlendi.
Ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özcan “Bu ücretler, bütün yabancıları kapsamıyor. Sadece 4658 sayılı yasa kapsamında oturma izni almış olanları kapsıyor. Cenevre Sözleşmesi’ne göre mülteci veya göçmen statüsünde olanları ve Birleşmiş Milletlerin geçici koruma altındaki sığınmacı sınıfını kapsamıyor. Yani Bolu'da oturma izni almış olanları kapsıyor” dedi.

Bolu'da yabancılara su 2,5 dolar, nikâh 100 bin TL oldu

"NORMAL SU TARİFESİNDEN 11 KAT FAZLA"

Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin suyun metreküpüne 2,5 dolar ödeyeceğini yineleyen Özcan "Bugünün kuru ile normal su tarifesinden 11 kat fazla" ifadelerini kullandı. Özcan, yabancı uyruklu kişilerden suyu dolar olarak değil, ödeme yapılacağı günün dolar kuru üzerinden Türk lirası olarak tahsil edeceklerini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...