Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batı’nın gözü bugünkü Osman Kavala duruşmasında

Batı’nın gözü bugünkü Osman Kavala duruşmasında

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala'nın yargılanmasına bugün devam edilecek. Batı ülkeleri, bugünkü duruşmayı farklı bir gözle takip ediyor. Çünkü, Avrupa Konseyi, Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'yi yaptırımla tehdit etmiş ve ay sonuna kadar süre vermişti.

YILMAZ BİLGEN

10 elçinin, serbest kalması için küstahça bildiri yayınladığı Kavala'nın bugün serbest kalmasını umut eden Batı, aksi hâlde hüküm giyip uzun süre cezaevinde kalacağını savunuyor. Duruşma öncesi dolar kurundaki spekülatif artış yaşanması dikkat çekerken Türk ekonomisine benzer bir saldırı ABD'li rahip Brunson için yapılmıştı. Türkiye’de son 30 yıllık dönemde yaşanan tüm kitlesel provokasyonların merkezindeki isim olan Osman Kavala, Batılı ülkelerden gelen milyarlarca doların PKK’ya transferine aracılık ediyor. Kavala, kendisine ait İki Nokta Bilişim Hizmetleri aracılığı ile Türkiye’nin taşra bölgelerine ait Coğrafi Kodlama Haritası (Geocode) çıkardı. Ülkenin tüm enerji merkezleri ve nakil hatları, ilaç, gıda, kömür başta olmak üzere tüm lojistik alanlara ilişkin hazırlanan haritanın kendi alanında ilk olduğu ve harici ülke ve unsurlarla paylaşıldığı kaydedildi.

Batı’nın gözü bugünkü Osman Kavala duruşmasında
'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala

28 ŞUBAT’TA ORDUYA SIZDI
Osman Kavala, 28 Şubat döneminde Türk Silahlı Kuvvetlerine de sızdı. Daha sonra ASELSAN tarafından millîleştirilen MİKES (Mikrodalga Elektronik Sistemler San. ve Tic. AŞ) aracılığı ile (İsrailli bir ortak şirketle birlikte) savaş uçaklarının yazılım ihalesini kazanan Kavala, süreçte yaşanan aksamalar ve düşen uçak sayısının artması sebebiyle daha sonra saf dışı edilmişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...