Fuat Oktay duyurdu: Hisar O+ teslimatları 2022'de tamamlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fuat Oktay duyurdu: Hisar O+ teslimatları 2022'de tamamlanacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022'de Hisar O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatlarının tamamlanacağını ve 1500 beygirlik ilk motorumuz Batu'nun ateşlemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini ve testlerine başlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı. Konuşmasına, görüşmelerinin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Oktay, görüşülecek bütçe teklifinin Covid-19 salgını, hız kesmeyen dijitalleşme ve iklim değişikliği gibi küresel etkilerin karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye için en doğru politikaları üretmeyi ve uygulamayı hedefleyen yürütme erki faaliyetlerinin temelini oluşturduğunu belirtti.

2021'DE E-DEVLET'E 2,7 MİLYAR GİRİŞ

Oktay, 2008'de sadece 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı üzerinden bugün 829 kuruma ait 6 bin 86 adet kamu hizmetinin vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirterek, "Kullanıcı sayısının 57 milyonu aşmış olması, vatandaşlarımızın dijital kamu hizmetlerine teveccühünü göstermektedir. 2019 yılında toplam giriş sayısı 1,1 milyar, 2020 yılında 2,3 milyar olan e-Devlet Kapısı'na, 2021 yılı 17 Kasım itibariyle ise 2,7 milyardan fazla giriş yapılarak, e-devlete giriş sayısı son 3 yılda yüzde 145'i aşkın oranda artmıştır. 2021 yıl sonunda toplam giriş sayısının 3,5 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir" dedi.

CİMER'E 5 BUÇUK MİLYONA YAKIN BAŞVURU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının stratejik iletişim konusunda kamu diplomasisi dahil olmak üzere bir çatı kuruluş haline geldiğini belirten Oktay, "Vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini yönetime hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırmasına aracılık eden İletişim Başkanlığı, CİMER sistemine 2021 yılı Kasım ayı itibarıyla 5 milyon 237 bin 723 başvuru yapılmış ve bu başvuruların cevaplanma oranı yüzde 87 olarak gerçekleşmiştir. Salgın nedeniyle başvuru sayısının artmasına rağmen ortalama işlem süresi 16 gün olarak gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay duyurdu: Hisar O+ teslimatları 2022'de tamamlanacak

 

 

 

Topkapı Sarayı

TARİHİ YAPILARDA RESTORASYON ÇALIŞMASI PLANLANIYOR

"Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlı kültürel ve tarihi mekanlarımız, 2021 yılı ekim ayı sonu itibarıyla 2 milyon 175 bin 270 ziyaretçiyi ağırlamıştır" diyen Oktay, "2022 yılında Topkapı Sarayı'nın bazı bölümleri, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı ile diğer bazı köşk ve kasırlarda tarihi yapılarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 2022 yılının ilk çeyreğinde Ankara Palas Müzesinin hizmete açılması öngörülmektedir" açıklamasında bulundu.

SAVUNMA SANAYİ SEKTÖRÜNDE 1500'Ü AŞKIN FİRMA

 

Savunma Sanayi Başkanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve diğer güvenlik birimlerinin silah, teçhizat ve benzeri ihtiyaçlarının yerli ve milli imkanlarla karşılanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Oktay, "Savunma sanayinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adeta bir devrim gerçekleştirilmiştir. Savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren firma sayımız 1500'ü aşmıştır. Bugün tüm dünyada insansız hava araçlarımızla uyguladığımız yeni muharebe taktik ve stratejileri ile Türk ürünlerinin sahadaki oyun değiştirici etkisi konuşulmaktadır" dedi.

Fuat Oktay duyurdu: Hisar O+ teslimatları 2022'de tamamlanacak

1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU'nun testlerine başlandı.

BATU'NUN TESTLERİNE BAŞLANDI

"2021'de savunma sanayimiz motor teknolojisinde önemli gelişmeler kaydetmiştir" diyen Oktay, "Tank ve muhtelif zırhlı araçlarımızın güç ihtiyacını karşılayacak düzeyde geliştirilen 1500 beygirlik ilk motorumuz Batu'nun ateşlemesi başarıyla gerçekleştirilmiş ve testlerine başlanmıştır. Hafif zırhlı muharebe araçları ve ağır zırhlı araçlar ile Fırtına obüsleri için 1000 beygirlik motorumuz Utku başarıyla çalıştırılmıştır. Savunma sanayi ihracatımızdaki TB2 ve Anka ile elde edilen başarıya gemiler, botlar, hedef uçaklar, eğitim uçağı ve helikopterler de eklenmiştir. Zırhlı kara araçlarımız ve çeşitli hücum botlarımız özellikle Asya ve Afrika'da yaygın şekilde kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.

"HİSAR O+ TESLİMATLARI 2022'DE TAMAMLANACAK"

Oktay, hava savunma alanında Hisar A+ sisteminin tüm unsurlarıyla teslim edildiğini ve Hisar O+ Projesi'nde seri üretime geçildiğini belirtti. 

Gelecek yıla dönük planlamalara ilişkin bilgi veren Oktay, "2022'de Hisar O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak. Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, Akya harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak. Dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek. Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde 2. Denizaltı havuza çekilecek. Zırhlı araçların ilk kez yerli motorla teslimi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...