Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul’da simit 3,5 lira oldu

İstanbul’da simit 3,5 lira oldu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’da simidin ham maddelerine yapılan yüzde 300 zamdan sonra İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, simide yüzde 40’lık zam yaptıkları haberini doğruladı. Simidin fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi.

İstanbul’da simide yüzde 40 zam geldi. 2,5 liraya satılan simit fiyatı zamla beraber 3,5 liraya yükseldi. TGRT Haber'e konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, zammı doğrulayarak “Bugün itibarıyla İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Açma ve simit 3,5, poğaça 3 lira. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 lira, poğaça fiyatları 2 liradan 3 liraya çıktı” dedi.

“KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”

Zam artışının ham maddelere gelen yüzde 300’lük zamma bağlayan Şaban Özdemir simide yapılan zam oranın esnafı kurtaramayacağını söyledi. Küçük esnafın zor durumda olduğunu belirten Özdemir, ekonomide kurtuluş savaşı verdiklerini söyledi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti:

“BU ZAM BİZİ KURTARMIYOR”

"Bir çuval unun fabrika çıkış fiyatının 450 liraya yaklaştı, fiyat artışı sadece simitte değil poğaça gibi diğer pastane ürünlerinde de var. 'Ham maddeye yüzde 300 zam geldi. Biz yüzde 40 zam yaptık. Bu zam da bizi kurtarmıyor. Küçük esnaf kendinden fedakarlık yapacak. Böyle devam ederse 3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...