Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan öğretmenlere müjde üstüne müjde: Sözleşmeli ile kadrolu ayrımı kalkıyor

Düzenleyen:
Erdoğan'dan öğretmenlere müjde üstüne müjde: Sözleşmeli ile kadrolu ayrımı kalkıyor

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla sözleşmeli öğretmen-kadrolu öğretmen ayrımının ortadan kaldırılacağını belirterek “Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar” dedi.

Ebru KARATOSUN ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 20. Millî Eğitim Şûrası’nda konuştu. 7 yıl sonra yapılan şûrada Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı.

PROFESÖRLER ORTAÖĞRETİMDE MÜDÜR OLSUN

“Ortaöğretimde, profesörlerin müdürlük yapması” çağrısını tekrarlayan Erdoğan “İstiyorum ki ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler, okullarımıza müdür olsunlar. Ortaöğretime farklı bir zenginlik kazandıracaktır. Bu çağrımı daha önce de yaptım, bugün bu vesile ile yine yapıyorum. Çünkü ortaöğretimde de yani profesörlerimizden okullara müdür olanlar birkaç tane var. Onlara da özellikle takdirlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bunu yaygınlaştırmanın çok çok önemli olduğuna da inanıyorum” diye konuştu. 

Erdoğan'dan öğretmenlere müjde üstüne müjde: Sözleşmeli ile kadrolu ayrımı kalkıyor

Öğretmen Meslek Kanunu’nun içeriğini ilk defa anlatan Cumhurbaşkanı şunları söyledi: 

-Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız.

-Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkânlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz.

-(Öğretmenlik Meslek Kanunu) Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar.

-Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar.

-Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz.

-10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen’ unvanıyla görev yapacaklardır.

'UZMAN ÖĞRETMENLİK' İMKANI

-Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize ‘uzman öğretmenlik’ imkânını getiriyoruz.

-“Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız.

-Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır.

-(Başöğretmenlere) Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır.

-Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz verdiğimiz şekilde 3600’e çıkarıyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...