Dışişleri'nden "Hatay'ı alacağız" sözlerine tepki: Karşılığını veririz

Düzenleyen:
Dışişleri'nden "Hatay'ı alacağız" sözlerine tepki: Karşılığını veririz

GÜNDEM Haberleri

Esad rejimi güdümündeki Suriye Halk Meclisi, Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 82’nci yılında ‘Hatay’ı geri almak için her şeyi yapacağız’ diye açıklama yaptı. Buna Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi.

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin sözde halk meclisinin, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddettiklerini bildirdi. Bilgiç "Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi'nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüzbinlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürü. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...