Ayasofya’nın bekçisi ‘Kılıç’ kayıp

Ayasofya’nın bekçisi ‘Kılıç’ kayıp

GÜNDEM Haberleri

Ankara’dan Ayasofya’ya getirilen ve 16 ayda ziyaretçilerin sevgisini kazanan Ankara kedisi Kılıç kayboldu.

Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından Ankara’nın Pursaklar Belediyesi tarafından İstanbul’a getirilen Ankara kedisi Kılıç’tan kötü haber geldi. Ayasofya’da 1994 yılında doğan ve tüm hayatını burada geçiren dünyaca ünlü kedi Gli, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinden birkaç ay sonra ölmüştü. Ayasofya’nın yeni fenomeni Ankara kedisi Kılıç olmuştu.

AYASOFYA’NIN BEKÇİSİ KAYBOLDU

Ankara’dan getirilen ve 16 aydır Ayasofya’da yaşayan Kılıç’tan gelen üzücü haberi Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin sosyal medya hesabından duyurdu. Endişeli ve üzüntü olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin,  “18 Ağustos 2020 tarihinde Ankara Pursaklar’dan Ayasofya Camisi’ne götürdüğümüz ve kısa sürede ziyaretçilerin sevgisini kazanarak ilgi odağı haline gelen sevimli Ankara kedimiz Kılıç kaybolmuştur. Görenlerin, bilgisi olanların lütfen ama lütfen bizimle irtibata geçmesini önemle rica ediyoruz” dedi.

Ayasofya’nın bekçisi ‘Kılıç’ kayıp

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...