Emekli amirallere Montrö İddianamesi: 103 şüpheli için 12 yıl hapis cezası istendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Emekli amirallere Montrö İddianamesi: 103 şüpheli için 12 yıl hapis cezası istendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

4 Nisan'da bazı emekli amiraller tarafından yayınlanan "Montrö Bildirisi"ne ilişkin açılan soruşturmada 103 emekli general için "Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" suçundan 12'şer yıl hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve kamuoyunda “Amiraller Bildirisi” olarak bilinen soruşturma tamamlanmış olup düzenlenen iddianame Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

103 ŞÜPHELİ İÇİN CEZA İSTENDİ

İddianame ile 103 şüphelinin 5237 Türk Ceza Kanununun 316/1. Maddesi kapsamında “Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma” suçundan cezalandırılmaları talep edilmiştir.  Haklarında gözaltı tedbiri uygulananlarla birlikte bir kısım şüphelinin tüm dijital materyalleri incelenmiş, suça konu yazışmalar dijital inceleme raporlarıyla tespit edilerek iddianameye eklenmiştir.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...