Kripto para borsasının sahibi dolandırıcılıktan tutuklandı

Düzenleyen:
Kripto para borsasının sahibi dolandırıcılıktan tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde kapanan "Bitrota" isimli kripto para borsası, çok sayıda kişiyi mağdur etti. Bunun üzerine Bitrota'nın sahibi Kenan A. gözaltına alındı. Zanlı tutuklandı.

Kripto para borsası Bitrota, kısa bir süre önce çöktü. Bunun üzerine çok sayıda kişi, hesabın ulaşamadığı ve parasını alamadığı iddiasıyla şikâyetlerde bulundu. Ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Güvenli güçler, savcılığın talimatı sonrası Bitrota'nın sahiplerinden Kenan A, çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla salı günü gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıs, İstanbul Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Kenan A. “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...