Mardin'de polisin aracının altına bomba yerleştirenler gözaltında

Düzenleyen:
Mardin'de polisin aracının altına bomba yerleştirenler gözaltında

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, Mardin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'teki mitingine katılacak polisin aracının altına bombalı düzenek yerleştirilmesiyle ilgili soruşturmada 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerden 3'ü her şeyi itiraf etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mardin Nusaybin ilçesinde 04.12.2021 tarihinde, bir polis memuruna ait aracın altına yerleştirilen bomba düzeneği ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; olayı gerçekleştirdiği belirlenen şahıslara yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda A.D, S.D., Ş.A., A.A. isimli 4 şahıs gözaltına alındı" denildi.

Gözaltına alınan şahıslardan 3’ü ilk ifadesinde araç altına bomba düzeneğini yerleştirdiklerini itiraf etti.

NE OLMUŞTU?

Nusaybin'de, Çevik Kuvvet Büro Amirliği'nde görevli polis memurunun aracının altına, teröristler tarafından EYP yerleştirildiği tespit edilmiş. Bunun üzerine bölgeye sevk edilen bomba imha ekiplerince EYP ve düzeneği, imha edilmişti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için görevlendirilen ekipte yer alan polis memurunun özel aracının altına yerleştirilen patlayıcının, teröristler tarafından Suriye'den getirildiği belirtilmişti. İçinde C-4 plastik patlayıcının da bulunduğu EYP'nin 1,5 kilogram ağırlığında olduğu bildirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...