Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde su çekilmesi 50 metreyi aştı

Düzenleyen:
İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde su çekilmesi 50 metreyi aştı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde su çekilmesi artıyor. Çekilme bazı bölgelerde 50 metreyi aştı.

İznik Gölü'nde kuraklık tehlikesi yaşanıyor. Marmara Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 5. büyük doğal gölü olan yaklaşık 300 kilometrekarelik İznik Gölü, mevsimsel kuraklıktan olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Bölgede tarımsal sulamada da yararlanılan gölün özellikle Çakırca Mahallesi, çekilmenin en net göründüğü noktalardan biri oldu.

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde su çekilmesi 50 metreyi aştı

Bazı balıkçı kayıklarının karaya oturduğu mahallenin kıyı bölgelerindeki iskele de suyun olmadığı bölümde kaldı.

Orhangazi ilçesi sahilinde ise su kıyıdan 50 metreden fazla çekildi. İlçede bir dönem büyük teknelerin yanaştığı iskele suyun uzağında bulunuyor.

Çakırca Mahallesi Muhtarı Zeki Bayrak, AA muhabirine, İznik Gölü'ndeki çekilmenin son yıllarda iyice belirginleştiğini söyledi.

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinde su çekilmesi 50 metreyi aştı
Türkiye'nin ise 5. büyük doğal gölü olan yaklaşık 300 kilometrekarelik İznik Gölü, mevsimsel kuraklıktan olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Çekilmelerinin 3 sene önce başladığını ve yıllara göre değiştiğini dile getiren Bayrak, "Bu yıl çekilme daha fazla." dedi.

Bayrak, su seviyesinin ise 1 metre civarında düştüğünü aktardı.

Kıyıda bataklıklar oluştuğunu ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:

"Buharlaşma, kış karlarının yağmaması gölü etkiliyor. Gölün dolması için dağlara kar yağması lazım. İklim bozukluklarından bahsediliyor. Sıcaklık ve buharlaşmayla beraber çok büyük bir su kaybına yol açıyor. Çekilme de buna bağlı olarak gerçekleşiyor. Kuraklık etkisi var. Son yıllarda çok kar yağmadı. Öyle olunca da otomatik olarak su seviyesi düşüyor."


 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...