Kılıçdaroğlu, ‘Karşı değilim’ dedi, İBB başkanı ilk kez konuştu: İmamoğlu’ndan adaylık sinyali

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu, ‘Karşı değilim’ dedi, İBB başkanı ilk kez konuştu: İmamoğlu’ndan adaylık sinyali

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmadığını söylemesinin ardından İBB başkanından ilk açıklama geldi.

İstanbul Sanayi Odası'nı ziyareti eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorularını cevaplandırmış, yaptığı konuşmada Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarını koymalarına karşı olmadığını dile getirmişti. Söz konusu açıklamadan sonra ilk tepki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İMmaoğlu,  "Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek" diyerek adaylığa yeşil ışık yaktı.

"VATANDAŞ DİNLENECEK DOĞRU KARAR VERİLECEK"
İmamoğlu, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için geldiği Kayseri'de, Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin türbesini ziyaret etti. Cuma namazını tarihi Hunat Camisi'nde kılan İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı Millet Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

İkram edilen pastırmadan da yiyen İmamoğlu, ziyaret ettiği bir esnafın, "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Böyle bir şey istenir mi? Böyle bir şey istenmez. Böyle büyük meseleleri halk tartışır, tartıştırır, sonra gelir o işin yetkili kurumları, kurulları tartışır. Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek. Yani bu, şöyle bir şey değil, (iş yerindeki diğer esnafı göstererek) 'Ben bu dükkanı satın almak istiyorum.' diyebilir beyefendi, o başka bir şey bu başka bir şey. İşini en iyi yapan, en faydalı insandır."

Kılıçdaroğlu, ‘Karşı değilim’ dedi, İBB başkanı ilk kez konuştu: İmamoğlu’ndan adaylık sinyaliKılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığına olumsuz baktığını dile getirmişti.

KILIÇDAROĞLU: ADAYLIKLARINA KARŞI DEĞİLİM
Bir gazetecinin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı olduğunuzu söylemiştiniz, aynı fikirde misiniz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim, arkadaşların şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...