Altun’dan İHA muhabirine tokat atan Sarıkaya’ya tepki: Kabul edilemez

Düzenleyen:
Altun’dan İHA muhabirine tokat atan Sarıkaya’ya tepki: Kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, canlı yayın esnasında İHA muhabirine tokat atan Gazeteci Muharrem Sarıkaya’ya tepki gösterdi. Altun, “Ne olursa olsun hiçbir şekilde böyle bir durum kabul edilemez” dedi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep'in kurtuluşunun 100. Yılı sebebiyle, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i konuk ettiği canlı yayında İHA muhabirini teknik bir aksaklık sebebiyle kendisine yardım ederken tokatlamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İHA muhabiri Ahmet Demir’i telefonla aradı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşanan olayın kabul edilmesinin mümkün olmayacağını belirtti. Altun, "Hiçbir şekilde böyle bir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu gerçekten içler acısı bir durum. Biz, her hal ve şartta yanındayız. Yapılan saldırıyı bütün basın camiasına karşı yapılmış olarak addediyoruz. Gerçekten bu görüntü çok acı bir görüntü" ifadelerini kullandı.

“BASIN STK’LARININ SESLERİNİ YÜKSELTMELERİ GEREKİR”

İletişim Başkanı Altun, yaşanan olay nedeniyle tüm sivil toplum kuruluşlarının İHA muhabiri Ahmet Demir’e destek olması gerektiğini vurgulayarak , "Bu tokat sadece sana atılmış bir tokat değil. Bu bütün arkadaşlarımıza, bütün medya mensuplarımıza atılmış bir tokat. Dolayısıyla tüm gazetecilerin, basın kuruluşlarının, basın STK’larının bu olaya karşı seslerini yükseltmeleri, tepki göstermeleri gerekir” diyerek tepkisini dile getirdi.

Altun’dan İHA muhabirine tokat atan Sarıkaya’ya tepki: Kabul edilemez

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, İHA muhabirine canlı yayında tokat attı.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Yaşanan olaya tüm Türkiye’de milyonlarca insan tarafından tepki gösterildiğini ve sembol bir olay olduğunu aktaran Altun, “Bu olay sembol bir olaydır. Ne olursa olsun hiçbir şekilde böyle bir durum kabul edilemez. Biz, buna inanıyoruz. Özellikle bunları söylemek istedim. Bir basın mensubunun başka bir basın mensubuna bunu yapması hiçbir şekilde kabul edilir bir durum değil. Tekrardan çok geçmiş olsun. Başarılar diliyorum, biz her zaman yanındayız ve arkandayız” ifadelerine yer verdi.

Altun’dan İHA muhabirine tokat atan Sarıkaya’ya tepki: Kabul edilemez

ŞAMİL TAYYAR: MEDYANIN YÜZ KARASI

AK Parti MKYK Üyesi ve üç dönem Gaziantep Milletvekilliği yapan Şamil Tayyar “Hemşehrim Ahmet Demir’e atılan tokadı kendimize atılmış addettim” dedi.

Tayyar “Çok geçmiş olsun. Medya tarihinde bu kepazeliğin başka bir örneği yok. Bu şahıs medyanın yüz karası ve gerçekten tedavi görmesi gerekiyor. Hatta rahatsızlığı öylesine ciddi ki Ankara’daki evinden Cinnah Caddesine uçakla gittiğine inanacak kadar sorunlu bir tip. Zamanında Abdullah Gül ile görmeden, konuşmadan röportaj yaptığını iddia etmiş ve o hayal mahsulü söyleşiyi yayınlamıştı. O derece klinik bir vaka. Bu denli ciddi sorunları olan birinin ekranlara çıkmaması lazım. Ancak bu adam yazı yazıp ekranlarda konuşuyor/konuşturuluyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...