Muharrem Sarıkaya'dan şiddet gören Aslı Işık: 7 aylık hamileyken beni iterek düşürdü

Düzenleyen:
Muharrem Sarıkaya'dan şiddet gören Aslı Işık: 7 aylık hamileyken beni iterek düşürdü

GÜNDEM Haberleri

İHA muhabirine attığı tokat ile gündeme gelen Muharrem Sarıkaya'dan bir dönem şiddet gördüğünü belirten muhabir Aslı Işık, "7 aylık hamileyken beni sandalyeden iterek düşürdü. Onun yüzünden mesleği bıraktım" dedi.

Haber Merkezi ANKARA

Zorba gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın eski Habertürk muhabiri Aslı Işık’a da şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Bir dönem Habertürk’ün Ankara bürosunda görev yapan Aslı Işık, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Sarıkaya’nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009” dedi. 

“BİRÇOK MUHABİR OLAYI GÖRDÜ”

Aslı Işık, twitterdaki açıklamalarının ardından o dönem başından geçenleri gazetemize anlattı. Işık şunları söyledi:

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 7 Ağustos’ta Ankara’ya gelmişti. Basın toplantısını izlemeye başka bir muhabir gönderdiler. Sonrasında ise gece 22.00 gibi, yardımcısı Ahmet Dirican haberi benim yazmamı istedi. Ben de ‘İzlemediğim bir haberi nasıl yazacağım?’ deyince, Sarıkaya uzaktan hışımla gelip, beni oturduğum sandalyeden iterek düşürdü. 7 aylık hamileydim. O sırada birçok muhabir ve Sarıkaya’nın yardımcıları da büroda bulunuyordu. Birçoğu olayı gördü.

Muharrem Sarıkaya'dan şiddet gören Aslı Işık: 7 aylık hamileyken beni iterek düşürdüCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaşanan olayın kabul edilmesinin mümkün olmayacağını belirterek "Bu gerçekten içler acısı bir durum. Biz, her hâl ve şartta yanındayız. Yapılan saldırıyı bütün basın camiasına karşı yapılmış olarak addediyoruz" dedi.

“İSTİFAYA ZORLUYORDU”

Günde 4 işe gönderiyordu. Eşim işsiz olduğu için çalışmaya mecbur olduğumu bilerek istifaya zorluyordu. Çok uzun ve yorucu bir süreç oldu, 3,5 yıl dayandım. Bu süreçte olmayan şeylerden defalarca savunmamı istediler. Haklı gerekçe olmadığı için işten çıkaramadılar. Süt iznimi kullandırmadılar. Çok üzüntü verici bir süreçti. Kısaca bir hayatın üstünü örtmek istedi ki bir bakıma örttü de... Yaşadığım mobbing nedeniyle mesleğimden soğudum ve işimi bırakmak zorunda kaldım.

“MESLEKTE KALMAK İSTEMEDİM”

Belki bu olayın tek bir sonucu olabilir. Yönetici konumundaki insanların, beraber çalıştıkları insanların sahipleri olmadıklarını anlamaya vesile olmuştur. İnsanlar yaptıkları işler ve nitelikleriyle değerlendirilmelidir. Medyada 20 küsur yıllık deneyimimde böyle bir şey görmedim. Bu meslek bana ‘insanların haklarının peşinde koşarken, kendi haklarını korumaktan aciz olma çaresizliğini’ hep yaşatmıştır. Yanlış anlaşılmasın, kendi adıma hak arayışından hiç vazgeçmedim. Sadece duyarsız insanların çoğunlukta olduğu bir meslekte kalmak istemedim."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...