Fahrettin Altun: Üretilen 100 haberden 50'si yalan

Düzenleyen:
Fahrettin Altun: Üretilen 100 haberden 50'si yalan

GÜNDEM Haberleri

Fahrettin Altun, Türkiye’nin dünya genelinde yalan haberlere en fazla maruz kalan ülke olduğunu belirterek “Yalan haberin yayılma hızı, hakikatin yayılması hızından 6 kat fazla” diye konuştu.

İstanbul’da eş zamanlı gerçekleşen “Ulusal Stratejik İletişim Politikası” ve “Dezenformasyonla Mücadele” çalıştaylarının ortak açılış toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü 2018’de yaptığı araştırmada, Türkiye’nin yalan habere muhatap olma noktasında dünyadaki birinci ülke olduğunu tespit etmiştir. Bu rapora göre 100 haberden 50’si yalan" dedi.

"BU DÖNÜŞÜM, 'DURDURULMAK İSTENEN' BİR DÖNÜŞÜM"

"Türkiye’yi muhatap alan, Türkiye’de üretilen haberlerin yarısı yalan" diyen Altun, "Buna mukabil İngiltere’de 100 haberden 15’i, Fransa’da 12’si, Almanya’da 9’u yalan. Bu noktadan baktığımızda bu küresel dezenformasyon problemini Türkiye’nin en fazla yaşayan ülke olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde bu yaşanan dönüşüm Türkiye’nin milleti lehine, ulusal çıkarları lehine yaşanan bu dönüşüm durdurulmak istenen bir dönüşüm. Türkiye’nin elde ettiği kazanımların ortadan kaldırılması için çok yoğun bir uluslararası aktörler ittifakı var ve bunların da en temel araçları dezenformasyon siyaseti. Elbette bu noktada biz Türkiye’nin dezenformasyonla imtihanını özellikle son 8 yıldır yoğun şekilde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...