Randevusuz gitti, içeri alınmadı: Kılıçdaroğlu'ndan MEB önünde şov

Düzenleyen:
Randevusuz gitti, içeri alınmadı: Kılıçdaroğlu'ndan MEB önünde şov

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı binası önüne giderek provokasyona soyunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na izin verilmedi.

Randevu alamadığı TÜİK’in önüne giderek şov yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer Millî Eğitim Bakanlığının kapısına dayandı. CHP lideri, KPSS’den yüksek puan aldıkları hâlde mülakatta düşük not verilerek elendiklerini söyleyen adaylarla ilgili görüşme yapmak için Bakan Mahmut Özer’den randevu istedi. 

‘EMRİVAKİ TALEP’

Talebe olumsuz karşılık veren Özer “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin” açıklamasını yaptı. Buna rağmen bakanlık önüne gelen Kılıçdaroğlu, asma kilit vurulmuş kapıyla karşılaştı.

Kendisini bekleyen gazetecilerin, bakanın “emrivaki” çıkışını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, randevu talep ettiği Bakan Özer’i bu sefer tanımadığını söyledi ve “Sarayın talimatıyla iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, benim hedefim, sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır. Asıl hedefim o” dedi.

Haksızlıklara karşı çıkmayı kendisine namus borcu bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, yerel seçimden sonra CHP’li belediyelerdeki çalışan kıyımına ve haksız kadrolaşmaya ses çıkarmaması sosyal medyada “Bu ne çelişki?” yorumlarına sebep oldu.

Randevusuz gitti, içeri alınmadı: Kılıçdaroğlu'ndan MEB önünde şov

"DANIŞTAY KARARI YOK"

Millî Eğitim Bakanlığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 bin öğretmen ataması sözlü sınav sürecine yönelik ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun “Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar” ifadelerini kullandığı hatırlatılan açıklamada “bu ifade ile kamuoyunun yanlış yönlendirildiği” kaydedildi.

Devamında ise “Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Millî Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Millî Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...