Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteroloji uyardı! Kar ve sağanak geliyor

Düzenleyen:
Meteroloji uyardı! Kar ve sağanak geliyor

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile İç Anadolu'nun doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Karadeniz kıyıları ile Artvin'in güneyi ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı, Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz kıyıları ve Artvin'in güneyi ile Tokat'ın kuzeyinde kuvvetli, Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak yağış şeklinde, Batı Karadeniz'in yüksekleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı olarak başlaması; zamanla sıcaklık düşüşüyle birlikte 400 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

KOCAELİ °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 7°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

İZMİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı bulutlu

HATAY °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 11°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, doğusunda yer yer karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 6°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

KONYA °C, 7°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

KASTAMONU °C, 4°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 11°C
Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat'ın kuzeyi ve Artvin'in güneyinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kuzeyi, Trabzon'un batısı ve Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı olarak başlaması, zamanla sıcaklık düşüşüyle birlikte 400 m üzeri yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 9°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

ÇORUM °C, 6°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmurlu

SAMSUN °C, 9°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 11°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli, batısında çok kuvvetli ve şiddetli, yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C
Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

KARS °C, -4°C
Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA °C, 4°C
Parçalı çok bulutlu ve karlakarışık yağmurlu

VAN °C, 2°C
Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karlakarışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 8°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmurlu

GAZİANTEP °C, 9°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

SİİRT °C, 7°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA
Orta ve Doğu Karadeniz’de fırtına, Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, batısında sabah saatlerinden sonra kuzeydoğudan, zamanla güneybatıdan 3 ila 5, doğusunda 6 ila 8, zamanla 3 ila 5; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, doğusunda güneybatıdan 6 ila 8, zamanla 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta ve Doğu Karadeniz’de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer yağmurlu, gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4, öğle saatlerinde 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pusta ve yağış anında orta, sis anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, kuzeyi gece saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5, zamanla 2 ila 4; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5, yarın batısında yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde yer yer 2,5m Görüş: iyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sabah ve öğle saatlerinde yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, zamanla 4 ila 6, batısında yer yer 7; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren batısında kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren batısında 4 ila 6, gece saatlerinde yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden itibaren 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m, yer yer 0,75m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...