AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kazakistan mesajı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kazakistan mesajı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kazakistan açıklaması. Çelik, "Kazakistan halkı büyük bir halktır. Bugünleri sağduyulu şekilde atlatacak basirete sahiptir."

Kazakistan'da yaşanan gelişmelerden sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Daima dost ve kardeş Kazakistan’ın yanındayız. Bugünlerin atlatılması, Kazakistan’ın her bakımdan huzurlu ve güçlü olması en büyük temennimizdir. Kazakistan halkı büyük bir halktır. Bugünleri sağduyulu şekilde atlatacak basirete sahiptir." açıklamalarında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kazakistan'ın petrol bölgesi Mangistau’da yakıt fiyatlarına gelen zam ülkede geniş çaplı protestolara sebep oldu. Zammın geri alınmasına rağmen göstericiler sokakları terk etmedi. Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev hükümeti istifa etti. Ülkede iki haftalık OHAL ilan edilirken Cumhurbaşkanı Tokayev şiddetli protestolar için yabancı provokatörleri işaret etti. Suların durulmadığı ülkede Cumhurbaşkanı Tokayev yardım çağrısında bulundu. Kazakistan'a giren Ruslar ülkeye asker göndermeye başladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...