Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki il arası 40 dakikaya iniyor: Hızlı tren hattı yarın hizmete açılıyor

Düzenleyen:
İki il arası 40 dakikaya iniyor: Hızlı tren hattı yarın hizmete açılıyor

GÜNDEM Haberleri

Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya indirecek olan hızlı tren hattı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Karaismailoğlu tarafından yarın hizmete alınacak.

Ulaşımda büyük kolaylık sağlayan ve hızıyla en çok tercih edilen ulaşım ağlarından biri olan hızlı tren hatlarına bir yenisi daha ekleniyor. Konya ile Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya indirecek olan hızlı tren hattı, yarın hizmete açılıyor. Böylece Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 2 saat 40 dakikaya inecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın prestijli projeler arasında yer aldığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nda hem yük hem yolcu taşımacılığı yapılacak" dedi.

Karaismailoğlu, 102 kilometre uzunluğundaki hat kapsamında 74 köprü ve menfez, 39 alt-üst geçit ve 17 yaya alt ve üst geçidinin inşa edildiğini dile getirdi.

YILDA 63 MİLYON LİRA TASARRUF

26 çift tren olan hat kapasitesini 60 çift trene çıkardıklarını belirten Karaismailoğlu, "Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın hizmete girmesiyle iki il arasındaki seyahat süresini 1 saat 20 dakikadan ilk etapta 50 dakikaya, nihayetinde de 40 dakikaya düşüreceğiz. Ankara-Konya-Karaman seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya inecek" diye konuştu.

Bu sayede zamandan 10 milyon lira, enerjiden 39,6 milyon lira, kazaların önlenmesinden 3,9 milyon lira, emisyon tasarrufundan 4,5 milyon lira ve bakım tasarrufundan 5 milyon lira olmak üzere yıllık 63 milyon lira tasarruf sağlanacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, ayrıca 25 bin 340 ton daha az karbon salımı gerçekleşeceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...