Ay’ın yüzeyindeki 'gizemli kulübe'nin sırrı çözüldü

Ay’ın yüzeyindeki 'gizemli kulübe'nin sırrı çözüldü

GÜNDEM Haberleri

Çin’in Ay üzerinde çalışmalarını sürdüren keşif aracı Yutu-2’nin görüntülediği 'gizemli kulübe'nin sırrı çözüldü.

Ay’ın Dünya’dan görünmeyen diğer yüzüne 2 Ocak 2019 tarihinde başarılı bir şekilde iniş yapan Chang’e-4 uzay aracı keşif çalışmalarına tüm hızıyla ara vermeden devam ediyor. Yutu-2 adında küçük bir keşif aracının da eşlik ettiği çalışmalarda Chnag’e-4 Ay2ın yüzey derinliklerinden gelen minarelleri keşfetmişti.

BİRKAÇ HAFTALIK BİR YOLCULUĞA ÇIKTI

Yutu-2 Ay’ın uzak tarafında çalışmalarını sürdürürken küp şeklinde gizemli bir nesne tespit etti tanımlanamayan cisme bilim insanları “gizemli kulübe” ismini takmıştı.  Gizemli nesneye 80 kilometre uzaklıkta olan ay aracı nesneyi net görüntüleyemedi. Birkaç haftadır gizemli cismin ne olduğunu ortaya çıkarmak için yol alan Yutu-2 sonunda cismi görüntülemeyi başardı.

GİZEMLİ KULÜBE İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Washington Üniversitesi'nde Dünya ve Gezegen Bilimleri profesörü, söz konusu nesnenin yalnızca bir kaya olduğunu açıkladı. Böylece haftalardır süren uzaylı teorileri çürütülmüş oldu Bilin insanlarına göre, Ay'ın bu bölgesi çarpma kraterleriyle dolu. Bu nedenle 'gizemli kulübe' olarak nitelendirilen cismin bir kaya çıkması pek de şaşırtıcı değil.

Ay’ın yüzeyindeki 'gizemli kulübe'nin sırrı çözüldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...