Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği böyle düşecek

HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği böyle düşecek

GÜNDEM Haberleri

Öldürülen PKK’lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Güzel hakkında hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi. HDP’li vekilin önce dokunulmazlığı kaldırılacak, sonra yargılanacak ve milletvekilliği düşürülecek.

EBRU KARATOSUN

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının çıkmasının yankıları sürüyor. TBMM’nin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda 33 dosyası bulunan Güzel için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderildi. Edinilen bilgilere göre, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon’unda HDP’li milletvekillerine ait toplam 1.125 dosya bulunuyor. Bu dosyalardan 33’ünün Semra Güzel’in olduğu öğrenildi. TBMM’de AK Partililer başta olmak üzere, Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması sürecinin bir an önce başlatılması gündeme getirildi. Karma Komisyonu’nun kısa süre içinde toplanarak, HDP’li Güzel’le ilgili dosyayı görüşmesi bekleniyor. Karma Komisyon dokunulmazlık dosyalarını gündeme aldığında, Semra Güzel’in yargılanması konusundaki süreç de başlamış olacak. Karma Komisyon toplandıktan sonra, hangi fezlekeye ait dosyayı değerlendireceğine karar verecek. Daha sonra Hazırlık Komisyonu, en geç bir ay içinde dosyayı inceleyerek raporunu hazırlayacak. Hazırlık Komisyonu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alırsa, dosya Karma Komisyona havale edecek. Karma Komisyon da bir ay içinde Hazırlık Komisyonu raporunu ve eklerini görüşerek sonuçlandıracak.

HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği böyle düşecek

KARAR İÇİN 151 OY YETERLİ
Milletvekillerine dağıtılan Karma Komisyon raporu, Genel Kurulda okunarak görüşülecek. Dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmaması konusunda son söz Meclis Genel Kurulu’nun olacak. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Karma Komisyonun milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına dair raporu oylamaya sunulacak. Genel Kurul’da yapılacak açık oylamada, dokunulmazlıkların kaldırılması için 151 oyun çıkması yeterli olacak. Genel Kuruldaki oylamada, her milletvekili ve fezleke için ayrı oylama yapılacak.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞEBİLİR
Meclis Başkanlığı, daha sonra dosyayı Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla Adalet Bakanlığına gönderecek. Bakanlık da Semra Güzel ve diğer dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri hakkında gereğinin yapılması için dosyaları ilgili savcılığa havale edecek. Daha sonra, HDP’li Güzel hakkında yürütülen soruşturma kaldığı yerden devam edecek. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından, HDP’li vekil tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilebilecek ya da tutuksuz yargılanabilecek. Hakkında iddianame hazırlanacak olan Semra Güzel’in yapılacak yargılama sonucunda bir yıl ve üstü ceza alırsa ve bu karar kesinleşirse, yargı kararı doğrultusunda TBMM Genel Kurulunda milletvekilliği düşürülecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...